ALTFEL • › 2015-09-10 ›
  Hemiciclul Parlamentului European de la Strasbourg a fost, miercuri, 9 septembrie, scena pe care a evoluat Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, care a prezentat pentru intaia oara in mandatul sau discursul anual despre starea Uniunii.
 • › 2015-06-04 ›
  Fiscalitatea la nivelul UE este un subiect care a revenit pe agenda publicã, iar dezbaterile pe marginea acestuia sunt de multe ori aprinse, ideile promovate fiind de cele mai multe ori contradictorii. Deputații europeni ai PPE sunt conștienți de nevoia de a exprima poziții clare în dezbaterile europene, inclusiv în privința fiscalitãții europene. Avem nevoie de reguli europene în domeniul fiscalitãții sau avem nevoie de diversitate la nivelul statelor membre? Care este calea cea mai eficientã spre competitivitate în condițiile în care sistemele fiscale trebuie sã fie echitabile?
 • › 2015-03-03 ›
  Tratatul de la Lisabona a instituit Inițiativa Cetãțeneascã Europeanã (European Citizens’ Initiative – ECI) ca un instrument de implicare a cetãțenilor în procesul legislativ european. La vremea respectivã, legiferarea Inițiativei a fost primitã cu entuziasm de cãtre cetãțeni și activiști deoarece o considerau un instrument inovativ al democrației participative.
 • › 2014-02-12 ›
  Orice raport de activitate implicã, undeva, ideea de final, cu atât mai mult raportul activitãții unui mandat precis delimitat în timp, cum este cel de cinci ani din Parlamentul European. Un astfel de raport de activitate presupune, însã, și ideea de bilanț. Adicã, tragi linia, obții un rezultat de la care, apoi, pornești noile proiecte sau le continui pe cele care necesitã mai mult timp decât, poate, ți-ai fi închipuit atunci când le-ai pornit. Anul 2014 nu este un final. Dimpotrivã, 2014 este un nou început într-o mãsurã mult mai mare decât este anul unui final.
 • Discursul despre starea Uniunii al președintelui Comisiei Europene, José Manuel Durão Barroso, ar fi trebuit sã fie cel mai important eveniment al recentei încheiate sesiuni plenare de la Strasbourg a Parlamentului European. Este vorba despre o procedurã de import adoptatã dupã model american. Președintele Barroso s-a adresat Parlamentului pentru al patrulea an consecutiv. Dar dacã tot vorbim despre un import american am putea mãcar sã aplicãm standardele de comunicare de peste ocean, fapt ce ne obligã sã constatãm cã discursul sãu este un bun exemplu pentru eșecul abilitãților de comunicare ale instituțiilor europene. Chiar dacã formal este rostit în fața plenului Parlamentului European, discursul despre starea Uniunii ar trebui sã se adreseze tuturor europenilor, fiecãruia dintre cei 500 de milioane de cetãțeni ai UE. Or, o eroare elementarã a constat în chiar ora la care a fost programat, respectiv 9 dimineața. Alegerea momentului pentru a rosti un discurs, care se dorește a fi de maximã importanțã, este esențial. Din acest punct de vedere, o orã de prime-time ar fi creat mãcar elementarele premise pentru ca europenii sã perceapã mesajul dat de Barroso ca fiind unul extrem de important.
 • › 2013-06-13 › UDMR, FUEN, minoritãþi
  ÃŽntre 19 și 23 iunie, la Brixen (Tirolul de Sud, Italia), va avea loc cel de-al 58-lea Congres al FUEN - Uniunea Federalã a Naționalitãților Europene. La Congres sunt așteptați sã participe în jur de 200 de delegați reprezentând cele peste 90 de organizații membre ale FUEN, acesta urmând sã fie una dintre cele mai importante reuniuni din ultimii ani. FUEN este cea mai importantã organizație umbrelã reprezentativã a minoritãților naționale istorice din Europa. Fondatã la Paris în 1949, în același an cu Consiliul Europei, FUEN promoveazã identitatea, limba, cultura și drepturile comunitãților minoritãților istorice europene. De-a lungul activitãții sale și-a câștigat rolul de voce legitimã a minoritãților în fața instituțiilor Uniunii Europene, a Consiliului Europei, dar și în fața ONU și a OSCE. "Nu ești singur! Un milion de semnãturi pentru diversitate în Europa" - Inițiativa Cetãțeneascã Europeanã (ICE) pentru drepturile minoritãțile naționale istorice va fi subiectul central al Congresului. Delegații vor putea lua la cunoștințã conținutul ICE pentru drepturile minoritãților naționale, care urmeazã sã fie înaintatã Comisiei Europene.
 • › 2013-02-11 ›
  Europa se aflã într-o plinã crizã de identitate cauzatã de o întreagã serie de factori. Probabil, criza economicã si financiara este cel mai acut dintre aceștia, fiind și cel mai recent.
 • › 2012-09-26 ›
  Criza politicã care a paralizat România în ultimele luni nu a însemnat doar irosirea energiilor clasei politice pe tãrâmul luptei politice.
rss

MAI MULTE ŞTIRI

 • › 2016-12-21
  Vă doresc Crăciun fericit şi un An Nou plin de împliniri!
  › 2016-12-05
  Administrațiile locale din Ungaria sprijină candidații UDMR la alegerile parlamentare, a declarat liderul UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler, luni, la Deva, după ce s-a întâlnit cu delegația din județul Vas, înfrățit cu județul Hunedoara, condusă de Marton Ferenc, vicepreședintele Consiliului Județean Vas din Ungaria.
  › 2016-11-20
  Organizațiile de tineret care activeazã în comunitãțile maghiare dispersate au provocãri specifice, însã prin colaborarea lor se pot obține rezultate mai bune, a declarat Széll Lõrincz, liderul listei UDMR Hunedoara la Camera Deputaților, în cadrul întrunirii organizațiilor de tineret membre ale Conferinței Tineretului Maghiar din România (MIÉRT), care s-a desfãșurat, sâmbãtã, la Hunedoara.

FOTOGRAFII RECENTE

Scroll