Tinerii trebuie sã participe la modelarea vieții politice

2016-11-20 0 comentarii

Organizațiile de tineret care activeazã în comunitãțile maghiare dispersate au provocãri specifice, însã prin colaborarea lor se pot obține rezultate mai bune, a declarat Széll Lõrincz, liderul listei UDMR Hunedoara la Camera Deputaților, în cadrul întrunirii organizațiilor de tineret membre ale Conferinței Tineretului Maghiar din România (MIÉRT), care s-a desfãșurat, sâmbãtã, la Hunedoara.
Széll Lõrincz și-a început activitatea politicã în organizații de tineret și studențești, iar experiența acumulatã i-a demonstrat cã aceste colaborãri între organizațiile de tineret trebuie sã pãtrundã în domenii cât mai concrete pentru a produce efecte care sã ducã la bunãstarea tinerilor.
”Trebuie sã stimulãm spiritul antreprenorial al tinerilor, pentru cã dezvoltarea, prosperitatea regiunii noastre, Transilvania, se aflã în mâna tineretului, iar noi, politicienii, avem sarcina sã facem cât mai atractivã patria noastrã pentru tineri, sã creãm condițiile necesare pentru clãdirea unei vieți decente acasã”, a spus candidatul UDMR Hunedoara la Camera Deputaților. Széll Lõrincz a prezentat inițiativele UDMR care vin în sprijinul tinerilor. ”Legea privind voluntariatul sau cea referitoare la ajutorul financiar pentru tinerii antreprenori sunt inițiative în beneficiul tinerilor. Consider cã aceasta este direcția bunã. (...) Scopul Conferinței Tineretului Maghiar din România este sã promoveze la nivel decizional cât mai mulți tineri. Dupã alegerile locale, foarte mulți tineri și-au început activitatea în calitatea de consilieri, viceprimari și primari. Sper cã așa se va întâmpla și în decembrie, când în Parlament vor intra cât mai mulți tineri”, a mai declarat Széll Lõrincz.
Prezent la întrunirea MIÉRT, liderul UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler, a salutat prezența în orașul sãu natal a tinerilor veniți din diverse comunitãți maghiare dispersate de la Brașov pânã la Maramureș, de la Arad pânã la Mediaș. El a arãtat cã în comunitãțile maghiare dispersate munca politicã și cea în beneficiul societãții merg mânã în mânã. ”Fiecare al 7-lea vot dat pentru UDMR provine dintr-un județ unde nu avem reprezentare parlamentarã, tocmai de aceea este important ca la nivelul UDMR sã existe o permanentã grijã pentru comunitãțile maghiare dispersate. UDMR a înțeles importanța solidaritãții în cadrul întregii comunitãți, a înțeles cã maghiarii din Ținutul Secuiesc, Transilvania, Banat și Partium pot avea succes numai împreunã. La acest succes pot contribui organizațiile de tineret, dacã își asumã activ obiectivele comune. Salut declarația de la Hunedoara adoptatã astãzi la aceastã conferințã. Într-adevãr, acum, ținta noastrã este 11 decembrie, când trebuie sã demonstrãm solidaritatea noastrã și sã arãtãm forța comunitãții maghiare”, a subliniat Iuliu Winkler.
În cadrul reuniunii de la Hunedoara a fost adoptat documentul intitulat ”MIÉRT în comunitãțile dispersate - Focus 11 decembrie”.
Hunedoara a gãzduit pentru a doua oarã întrunirea MIÉRT, sâmbãtã, candidații în alegerile parlamentare Apjok Norbert, Balázs Botond și Széll Lõrincz participând la o discuție moderatã de Geréd Imre, vicepreședintele executiv UDMR responsabil pentru tineret, și Kofity Zoltán, președintele Consiliului Tinerilor Maghiari din Județul Hunedoara, HUMMIT.

rss

MAI MULTE ŞTIRI

 • › 2016-12-21
  Vă doresc Crăciun fericit şi un An Nou plin de împliniri!
  › 2016-12-05
  Administrațiile locale din Ungaria sprijină candidații UDMR la alegerile parlamentare, a declarat liderul UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler, luni, la Deva, după ce s-a întâlnit cu delegația din județul Vas, înfrățit cu județul Hunedoara, condusă de Marton Ferenc, vicepreședintele Consiliului Județean Vas din Ungaria.
  › 2016-11-16
  Organizația Județeanã Hunedoara a UDMR și Biserica reformatã sunt inițiatorii unui plan de revitalizare ruralã satul Jeledinți, care se pregãtește pentru aniversarea a 700 de ani de la înființare, așezarea fiind atestatã documentar pentru prima oarã în 1320. Conform planului de revitalizare ruralã, în urmãtorii 3 ani se vor demara proiecte concrete menite sã revigoreze satul hunedorean și sã dea un nou impuls pentru o comunitate care s-a micșorat în mod dramatic.

FOTOGRAFII RECENTE

Scroll