Administrațiile locale din Ungaria sprijină candidații UDMR în alegerile parlamentare

2016-12-05 0 comentarii

Administrațiile locale din Ungaria sprijină candidații UDMR la alegerile parlamentare, a declarat liderul UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler, luni, la Deva, după ce s-a întâlnit cu delegația din județul Vas, înfrățit cu județul Hunedoara, condusă de Marton Ferenc, vicepreședintele Consiliului Județean Vas din Ungaria.
”Pe lângă susținerea guvernului și a parlamentului ungare, consider că este important că și administrațiile locale ne-au comunicat sprijinul lor pentru candidații UDMR. Relațiile de colaborare și înfrățire cu localitățile din Ungaria sunt importante atât pentru administrațiile locale din Ținutul Secuiesc și Partium, unde comunitatea maghiară este majoritară, cât și pentru noi, cei care trăim în comunitățile maghiare dispersate, pentru că aceste legături ne dau putere nu numai în activitatea cotidiană, ci și atunci când ne confruntăm cu provocări importante cum sunt și alegerile parlamentare din 11 decembrie. Susținerea administrațiilor locale ne arată că acestea conștiente de importanța pe care o au rezultatele alegerilor parlamentare din 11 decembrie în influențarea viitorului comunității maghiare din România”, a afirmat Iuliu Winkler.
”Cu un deosebit respect, vă rog să susțineți solidaritatea maghiară, care de mult timp nu a fost atât de extinsă cum este astăzi. Urez mult succes candidaților UDMR, iar pe maghiarii din Transilvania îi rog să fie prezenți, duminică, la vot”, a spus Marton Ferenc, vicepreședintele Consiliului Județean Vas din Ungaria.
Széll Lőrincz, liderul listei UDMR Hunedoara la Camera Deputaților, a arătat că în comunitățile maghiare dispersate relațiile cu localități înfrățite din Ungaria au o conotație specială. ”Cu localitățile înfrățite avem posibilități să elaborăm proiecte europene comune, putem să colaborăm la nivel cultural, profesional, administrativ, dar în comunitățile maghiare dispersate aceste relații de prietenie au un rol semnificativ și în păstrarea și consolidarea identității maghiare”, a adăugat Széll Lőrincz.
Bazele relațiilor de prietenie și înfrățire dintre orașele Szombathely și Hunedoara s-au pus încă la începutul anului 1990, după câțiva ani și județul Hunedoara semnând un protocol de înfrățire cu județul Vas. În cei 26 de ani, comunitățile din Szombathely și Hunedoara au păstrat relațiile de prietenie, existând deja mai multe generații care se cunosc între ele, iar colaborarea din domeniul cultural și al educației s-a extins și în sfera afacerilor, respectiv în domeniul social.
Delegația din județul Vas a adus, luni, cu ocazia sărbătorii de Sf. Nicolae, pachete pline cu jucării și materiale didactice pentru copiii maghiari din grădinițele de la Deva și Hunedoara. În cursul zilei de luni, oaspeții vor vizita localitatea Jeledinți, unde, chiar duminică, s-a lansat oficial planul de revitalizare inițiat de UDMR Hunedoara și Biserica Reformată.

rss

MAI MULTE ŞTIRI

 • › 2016-12-21
  Vă doresc Crăciun fericit şi un An Nou plin de împliniri!
  › 2016-11-20
  Organizațiile de tineret care activeazã în comunitãțile maghiare dispersate au provocãri specifice, însã prin colaborarea lor se pot obține rezultate mai bune, a declarat Széll Lõrincz, liderul listei UDMR Hunedoara la Camera Deputaților, în cadrul întrunirii organizațiilor de tineret membre ale Conferinței Tineretului Maghiar din România (MIÉRT), care s-a desfãșurat, sâmbãtã, la Hunedoara.
  › 2016-11-16
  Organizația Județeanã Hunedoara a UDMR și Biserica reformatã sunt inițiatorii unui plan de revitalizare ruralã satul Jeledinți, care se pregãtește pentru aniversarea a 700 de ani de la înființare, așezarea fiind atestatã documentar pentru prima oarã în 1320. Conform planului de revitalizare ruralã, în urmãtorii 3 ani se vor demara proiecte concrete menite sã revigoreze satul hunedorean și sã dea un nou impuls pentru o comunitate care s-a micșorat în mod dramatic.

FOTOGRAFII RECENTE

Scroll