SAJTÓJELENLÉT • › 2016-06-09 ›
  Sikert hoztak az RMDSZ-nek a vasárnapi helyhatósági választások, a jelek arra utalnak, hogy megerõsödik a magyar képviselet a helyi tanácsokban. A Nyugati Jelen interjúja.
 • › 2016-05-11 ›
  Az európai szintû menekült- és migránsválság, illetve a romániai választások közepette az erdélyi magyar közösséget ért támadások és jogsértések nem feltétlenül ütik meg az uniós tagállamok ingerküszöbét. A kvótákról továbbra sincs megegyezés. A menekültválság megnyugtató rendezésének hiánya Európa legfontosabb egyházainak elöljáróit is foglalkoztatja, akik áprilisban Leszbosz szigetére látogattak. Kérésük, hogy a nemzetközi közösség adjon "méltóságteljes" választ a menekültválságra. Winkler Gyula EP-képviselõvel, a Hunyad megyei RMDSZ elnökével arról beszélgettünk, hogy milyen eséllyel rendezõdnek a kisebbségek problémái, legyen szó akár menekültekrõl, akár õshonos kisebbségekrõl. A Transindex interjúja.
 • › 2016-04-15 ›
  A Megyei Küldöttek Tanácsának (MKT) hétvégi dévai ülésén körvonalazódott a választási stratégia, s a jelöltállítás is megtörtént. Az RMDSZ megyei szinten és a városokban is listát indít, sõt, két helyen még polgármesterjelöltet is. A Nyugati Jelen interjúja
 • › 2016-04-04 ›
  Az ország európai uniós csatlakozása sokak számára mást hozott, mint amit a többség várt. Az elmaradottság, a szegénység, a rossz közigazgatás és a korrupció Romániában halmozottan jelentkezik. Az ebbõl kivezetõ utakról beszélgettünk Winkler Gyula RMDSZ-es európai parlamenti képviselõvel. Interjú az Erdélyi Naplóban.
 • › 2016-03-21 ›
  Látványos, izgalmas kiselõadásokkal rukkoltak elõ a kolozsvári magyar középiskolák diákjai az Örökségünk õrei – Fogadj örökbe egy mûemléket elnevezésû vetélkedõ szombati döntõjében – számolt be a Krónika.
 • › 2016-03-16 ›
  Déván idén is két helyszínen emlékeztek 1848. március 15-re. A Téglás Gábor Elméleti Líceumban, az utóbbi évek hagyományához híven, már reggeltõl forradalmi hangulat költözött a falak közé – számolt be a Nyugati Jelen.
 • › 2016-03-14 ›
  Vallási felekezettõl függetlenül – évrõl évre váltakozó helyszínen –, a lupényi magyarság idén is együtt emlékezett meg a szabadságharc hõseire.
 • › 2016-01-08 ›
  November derekán kérdõíves konzultációt indított el az RMDSZ 39 erdélyi városban az ott élõ magyarok véleménye felmérése céljából. Hunyad megyében a konzultáció csupán Déva és Vajdahunyad magyarságára terjed ki, ami a karácsonyi és újévi szünet után a napokban indul újra. Interjú ennek kapcsán a Nyugati Jelenben.
 • › 2016-01-08 ›
  Annus horribilis: a latin kifejezéssel lehetne legjobban jellemezni 2015-öt. A nemrég lezárult év a szörnyûségek éve volt, legalábbis EU-s szinten, ahol a válságok egymást követték, összegezte Winkler Gyula EP-képviselõ szerdán dévai sajtóértekezletén - számolt be a Nyugati Jelen.
 • › 2015-12-07 ›
  Akár Schengen széthullása és az euró megszûnése is bekövetkezhet az utóbbi hónapok eseményei miatt Winkler Gyula szerint, aki azonban úgy véli, hogy még megelõzhetõ az Európai Unió vívmányainak leomlása. Az RMDSZ európai parlamenti képviselõjét menekültekrõl, terrorizmusról, uniós biztonsági intézkedésekrõl kérdeztük.
123456
rss

TOVÁBBI HÍREK

 • › 2016-12-21
  Békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok!
  › 2016-12-05
  A magyarországi önkormányzatok támogatják az RMDSZ-t a december 11-ei választások alkalmával, mondta Winkler Gyula hétfőn, Déván azt követően, hogy az RMDSZ Hunyad megyei szervezete fogadta a Vas megyei önkormányzati küldöttséget, amelyet Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke vezetett.
  › 2016-12-04
  Lozsádon advent második vasárnapján ünnepi istentiszteleten és falutalálkozón indították hivatalosan is útjára a falurevitalizációs programot, amelyet az RMDSZ Hunyad megyei szervezete és a református egyház közösen kezdeményezett.

FOTÓGALÉRIA

Scroll