MÁSKÉNT • › 2015-06-04 ›
  Az európai adózás olyan téma, amely ismét össztûzbe került, heves, ellentmondásokkal teli vitákat gerjesztve. Az Európai Néppárt EP-képviselõiként tisztában vagyunk azzal, hogy egyértelmû álláspontot kell képviselnünk az uniót érintõ vitákban, beleértve az európai fiskalitás kérdését is.
 • › 2015-03-03 ›
  A Lisszaboni Szerzõdés hozta létre az Európai Állampolgári Kezdeményezést, mint olyan eszközt, amely révén a polgárok aktívan vehetnek részt az európai törvényhozási folyamatban. Akkor a kezdeményezést nagy lelkesedéssel fogadták a polgárok, civil aktivisták ugyanis a részvételi demokrácia innovatív eszközének tekintették. A valóság viszont azt mutatja, hogy ma még messze van a megvalósítás az eredeti célkitûzésektõl.
 • › 2015-01-25 ›
  Huszonötéves az RMDSZ Hunyad megyei Szervezete. A gálaesten elhangzott köszönõbeszéd szerkesztett változata.
 • › 2014-12-21 ›
  Itt, Temesváron, a református parókia elõtt kezdõdött el, december 16-án lobbant lángra a népfelkelés, mely futótûzként érte el Bukarestet, Erdély és egész Románia városait, megbuktatta a kommunista diktatúrát és elindította útjára a rendszerváltást.
 • › 2014-11-17 ›
  Nagy örömömre szolgál, hogy a Magyar Szórvány Napján szinte minden erdélyi magyar közösség képviselõje itt van, nemcsak a szórványközösségeké. A nagyváradi kongresszuson indítottuk útjára négy évvel ezelõtt ezt az ünnepet. Hiszek abban, hogy ünnepeink meghatározóak és fontos, hogy a szórványnak is legyen ünnepe.
 • › 2014-11-08 ›
  Kiváló a MIÉRT szórványkonferencia idõzítése, hiszen egy hét múlva lesz a Magyar Szórvány Napja. Újkeletû ünnepünk, alig négy éve kezdeményeztük, de ma már az egész Kárpát-medencében megtartjuk november 15-én, Bethlen Gábor erdélyi fejedelmünk születésének napján a Magyar Szórvány Napját. Winkler Gyula elõadásának szerkesztett változata.
 • › 2014-07-14 ›
  Az EU-táborban július 12-én elhangzott elõadás szerkesztett változata.
 • › 2014-03-15 ›
  Winkler Gyula március 15-ei, Piskin elhangzott beszéde
 • › 2013-06-19 ›
  Idén ünnepeljük Bethlen Gábor erdélyi fejedelemmé választásának 400., illetve Kós Károly születésének 130. évfordulóját. Mindketten az önálló, saját sorsa fölött rendelkezõ erdélyi magyar közösség megmaradását, gyarapodását tartották életcéljuknak.
 • › 2013-01-23 › FUEN, Dél Tirol
  Az erdélyi magyar nemzeti közösség legitim érdekképviselete, az RMDSZ számára az idei év legfontosabb külpolitikai célja a kisebbségi európai polgári kezdeményezésének elindítása és az európai kisebbségvédelmi keretszabályozási csomag –  a Minority SafePack – elfogadása lesz. Az egy héttel ezelõtt a dél-tiroli Bozenben, az RMDSZ szövetségi elnöke, a Dél-tiroli Néppárt elnöke és az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) elnöke által aláírt együttmûködési megállapodás az alapító partnereknek közös vállalását és elkötelezettségét jelenti az összeurópai kisebbségi szolidaritás mellett.
12
rss

TOVÁBBI HÍREK

 • › 2016-12-21
  Békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok!
  › 2016-12-05
  A magyarországi önkormányzatok támogatják az RMDSZ-t a december 11-ei választások alkalmával, mondta Winkler Gyula hétfőn, Déván azt követően, hogy az RMDSZ Hunyad megyei szervezete fogadta a Vas megyei önkormányzati küldöttséget, amelyet Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke vezetett.
  › 2016-12-04
  Lozsádon advent második vasárnapján ünnepi istentiszteleten és falutalálkozón indították hivatalosan is útjára a falurevitalizációs programot, amelyet az RMDSZ Hunyad megyei szervezete és a református egyház közösen kezdeményezett.

FOTÓGALÉRIA

Scroll