EURÓPAI PARLAMENTI TEVÉKENYSÉG • › 2016-11-29 ›
  "Jelenleg a december 11-ei parlamenti választás az erdélyi magyarság elõtt álló legnagyobb kihívás, fel kell mutatnunk a közösség erejét, és ebben a szórványnak is fontos szerep jut" – fogalmazott Winkler Gyula Budapesten, ahol kedden a Kárpát-medencei Magyar Képviselõk Fóruma keretében mûködõ Szórvány-diaszpóra munkacsoport ülésén vett részt.
 • › 2016-11-16 ›
  A Hunyad megyei RMDSZ és a református egyház lozsádi falurevitalizációs tervet kezdeményez, ugyanis a kis település fennállásának 700. évfordulójára készül, elsõ írásos említése 1320-ból származik.
 • › 2016-11-10 ›
  Az EP Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága Winkler Gyula kezdeményezésére elsõ alkalommal szervezte meg a Kereskedelmi politika napját (Trade Policy Day). A tematikus napon megtartott kerekasztal-beszélgetés az egy évvel korábban Cecilia Malmström kereskedelmi biztos által bejelentett, új EU-s kereskedelmi és befektetési stratégiához kapcsolódott
 • › 2016-11-08 ›
  Az Európai Parlament fontos szerepet tölt be az EU kereskedelmi politikájának alakításában, fogalmazott kedden délelõtt Brüsszelben Winkler Gyula, aki a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság, az INTA alelnökeként vett részt egy kerekasztal-megbeszélésen, amelyet az Európai Partnerség a Felelõsségteljes Ásványokért (European Partnership for Responsible Minerals - EPRM) kapcsán szerveztek.
 • › 2016-10-25 ›
  Az európai jó gyakorlatok átvételét sürgette a szociális ellátás terén Winkler Gyula hétfõ esti strasbourgi felszólalásán, rámutatva arra, hogy Romániában a szociális rendszer számos problémával küzd, ráadásul az állam a legtöbb esetben akadályozza ahelyett, hogy segítené a szociális területen mûködõ civil és egyházi szervezetek munkáját.
 • › 2016-10-13 ›
  Az Örökségünk Õrei mozgalom és vetélkedõ megérett arra, hogy európai szinten is népszerûsítsük, terjesszük, mint bevált gyakorlatot, hiszen ismerni, szeretni a szülõföldet és ismerni, szeretni Európát kéz a kézben jár – errõl beszélt Winkler Gyula szerdán Brüsszelben az EU Regions – Partners for Youth címû workshop-on, amelynek fõ témája és célcsoportja a fiatalok voltak.
 • › 2016-10-12 ›
  Fiatal örökségõröket fogadott kedden Brüsszelben Winkler Gyula EP-képviselõ. A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium diákcsapata a 2015-2016-os tanévben meghirdetett Örökségünk õrei vetélkedõt nyerte meg, amelynek jutalma egy brüsszeli tanulmányút volt. A diákok kedden meglátogatták az Európai Parlamentet, megismerkedtek az európai törvényhozás folyamatával, felkeresték a képviselõi irodát és a plenáris ülések helyszínét.
 • › 2016-10-09 ›
  "Az nem vitás, hogy az EU reformra szorul, de nagyon sokféle vélemény fogalmazódik meg annak kapcsán, hogy milyen is legyen a jövõ Európai Uniója. Az elképzelések sokfélék, zajlik a vita, abban viszont egyetértés van, hogy két alapvetõ hiányosságot kell kiküszöbölni, ha egy olyan Európai Uniót akarunk építeni, amely az állampolgárok bizalmát, támogatását élvezi, amely megfelel a polgárok elvárásainak" – fogalmazott Winkler Gyula EP-képviselõ szombaton Szentpéterszegen, ahol a testvértelepülések találkozóján tartott elõadást.
 • › 2016-10-02 ›
  Az Európai Uniónak reformra van szüksége, a politikumnak pedig meg kell hallgatnia az emberek véleményét is ebben a kérdésben, hangsúlyozta Winkler Gyula EP-képviselõ szombaton Petrozsényban, ahol a "Jövõ ma kezdõdik. A civil társadalom napjai" címmel szervezett nemzetközi konferencián vett részt.
 • › 2016-09-14 ›
  Személyes meggyõzõdésem, további negyven millió európai polgárral együtt, hogy történelmi hiba az a makacsság, amellyel az Európai Unió a szõnyeg alá söpri az európai nemzeti és nyelvi kisebbségek problémáit, hangsúlyozta Winkler Gyula írásbeli hozzászólásában, melyet annak kapcsán nyújtott be, hogy szerdán az Európai Parlament plénuma Strasbourgban az Európai Bizottság elnökének évértékelõ beszédét vitatta meg.
123456789101112131415161718
rss

TOVÁBBI HÍREK

 • › 2016-12-21
  Békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok!
  › 2016-12-05
  A magyarországi önkormányzatok támogatják az RMDSZ-t a december 11-ei választások alkalmával, mondta Winkler Gyula hétfőn, Déván azt követően, hogy az RMDSZ Hunyad megyei szervezete fogadta a Vas megyei önkormányzati küldöttséget, amelyet Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke vezetett.
  › 2016-12-04
  Lozsádon advent második vasárnapján ünnepi istentiszteleten és falutalálkozón indították hivatalosan is útjára a falurevitalizációs programot, amelyet az RMDSZ Hunyad megyei szervezete és a református egyház közösen kezdeményezett.

FOTÓGALÉRIA

Scroll