Európában súlyos identitásválság van, amelynek kialakulásához számos tényező vezetett, de minden bizonnyal a legsürgetőbb és egyben a leglátványosabb közülük a gazdasági válság. 2011-ben az Európai Bizottság azt javasolta, hogy 2013 legyen a polgárok európai éve, kiemelve azt, hogy szükség van a polgárok közvetlen részvételére az Európai Unió alakításában. [ Bővebben ]
 
 
Az erdélyi magyar nemzeti közösség legitim érdekképviselete, az RMDSZ számára az idei év legfontosabb külpolitikai célja a kisebbségi európai polgári kezdeményezésének elindítása és az európai kisebbségvédelmi keretszabályozási csomag – a Minority SafePack – elfogadása lesz. [ Bővebben ]
 


Látogatók száma : 1340214

BEMUTATKOZÓ

WINKLER GYULA

Európai parlamenti képviselő

Tag a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságban (INTA)
Helyettesítő tag a Regionális Fejlesztés Bizottságban (REGI)
Helyettesítő tag a Gazdasági és Szociális Válsággal foglalkozó Bizottságban (CRIS)

 

2007 decemberétől vagyok európai parlamenti képviselő. Az első, úgynevezett csonkamandátumot követően, 2009-ben újra lehetőséget kaptam, hogy Brüsszelben a romániai magyarok céljait képviselhessem.

Brüsszeli munkámat megelőzően, 2004 és 2007 között a román kormányban tevékenykedtem, először, mint külkereskedelemért felelős miniszter, majd a távközlési tárcát vezettem.

 

2000 és 2004 között parlamenti képviselőként dolgoztam. A költségvetési és európai integrációért felelős szakbizottságokban  fejtettem ki munkámat, illetve az elsőnek titkári tisztét is betöltöttem.

 

1991-től vagyok RMDSZ tag, 2001-től a Hunyad megyei szervezetet vezetem.

  

Európai parlamenti képviselőként tevékenységem elsősorban gazdasági területen zajlik, az EP külkereskedelmi és regionális fejlesztési bizottságaiban dolgozom. Hiszem, hogy a romániai, és ezen belül, az erdélyi régióknak a fejlődés érdekében meg kell erősödniük. A kulcsszó a fenntarthatóság és a versenyképesség. Ehhez pedig közös akarat, együttműködés szükséges.

Mindig annak a közösségnek az érdekeit tartom szem előtt, amely felhatalmazott az európai képviseletére: a romániai magyarság fejlődéséért dolgozom.

  

RMDSZ-es képviselőként ragaszkodtam ahhoz, hogy ugyanazt az üzenetet képviseljem itt Brüsszelben, mint kollegáim Bukarestben és Erdélyben, mert csak a következetes munka, egységes fellépés vezet eredményhez.

 

Winkler Gyula

Felszólalások és írásbeli hozzászólások az Európai Parlament plenáris ülésein:

2008-2009. június közötti törvényhozási ciklusban (6. ciklus)

2009. júliusától kezdődő törvényhozási ciklusban (7. aktuális ciklus)

 

 
 
FŐOLDAL  |  ÖNÉLETRAJZ  |  EURÓPAI UTINAPLÓ  |  TEVÉKENYSÉG  |  GALÉRIA
 
Developed by: Konnertfilm © 2009